A Gyógypedagógia Fejlesztéséért Alapítvány

A Gyógypedagógia Fejlesztéséért Alapítvány

Az Alapítványról

Az Alapítványról

 
Az Alapítványt a 8942 számon, 2003. július 14-én közhasznú szervezetként vette nyilvántartásba (11.Pk 60520/3003/3) a Fővárosi Bíróság. Az alapítvány létrehozását prof. Könczei György kezdeményezte, azzal a céllal, hogy az ELTE BGGYK oktatóinak és hallgatóinak, valamint a szakma kutatási és innovációs kezdeményezéseinek, háttér szervezeteként működjön az alapítvány. A Számítástechnikai és Szolgáltató Bt. Luczek Sándor képviselő által, 120.000 Ft vagyonnal alapította meg A Gyógypedagógia Fejlesztéséért Alapítványt.Az alapító okiratban az alapítvány kuratóriumát, három főben állapították meg: elnöke Nádas Pál a Mozgásjavító Általános Iskola és Diákotthon akkori igazgatója, míg az alapítvány kuratóriumának tagjai dr. Márkus Eszter és dr. Szücs Marianna a kar oktatói lettek.

2014-ben az alapítvány székhelye átkerült az ELTE BGGYK-ra dr. Zászkaliczky Péter dékán támogatásával, valamint módosították a kuratórium összetételét és bővítették szakmai céljait is.

Jelenlegi kurátorok: Nádas Pál (elnök), Lányiné Dr. Engelmayer Ágnes, Dr. Perlusz Andrea, Szilvásy Zsuzsanna és Dr. Szücs Marianna (tagok).