Változás és inklúzió

Változás és inklúzió
11/24

2022. november 24. 09:30 - 15:30

Online (MS Teams)

11/24

2022. november 24. 09:30 - 15:30

Online (MS Teams)


A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar idei konferenciája az Atipikus Viselkedés és Kognícó Gyógypedagógiai Intézet oktatóinak és kutatóinak szervezésében valósul meg.

Karunk tudomány ünnepi konferenciája idén a tudomány, az innováció és a gyakorlat kapcsolatát keresi az autizmus spektrum pedagógiája, a pszichopedagógia, valamint az értelmileg akadályozott és a tanulásban akadályozott személyek pedagógiája közös területein. Központi kérdése az, hogyan állíthatók a tudományos eredmények és innovációk az atipikus viselkedéssel és kognícióval jellemezhető személyek társadalmi inklúziójának, jóllétének és fejlődésének szolgálatába. 

A tematikájában a jelen kihívásaira reagáló, de jövőorientált szemléletet tükröző konferencia plenáris előadásai többek között azzal foglalkoznak, hogyan látják a szülők és a szakemberek az együttnevelés lehetőségeit és veszélyeit; milyen lehetőségek rejlenek a tudásformáló programokban; hogyan támogathatjuk a kihívást jelentő viselkedést mutató és a különleges kommunikációs igényű személyeket a mindennapokban.

A délutáni szekcióelőadások változatos területeken mutatják be az atipikus fejlődésmenetű személyek és a velük foglalkozó szakemberek támogatási lehetőségeit a szupervíziótól a digitális applikációkon át a gyógypedagógiai intervenciókig. A konferencián bemutatkoznak a tavalyi év legjobb szakdolgozati munkájáért Bachmann-díjjal kitüntetett hallgatók.

Jó szívvel ajánljuk minden érdeklődő figyelmébe ezt a különleges tematikai fókuszú konferenciát!

Részletes program

A konferencia regisztráció lezárult.
A regisztrálók részére hamarosan megküldjük a belépéshez szükséges csatlakozási linket.
A regisztráció lezárult.