Változás - Tankerületi és pedagógiai szakszolgálati együttműködésről jogorvoslati ügyekben

2020.03.04.
Változás - Tankerületi és pedagógiai szakszolgálati együttműködésről jogorvoslati ügyekben

Tisztelt Jelentkezőink!

A Kormány 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelete az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről továbbá az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testületének 2020. március 13-i közleményére, kiemelten a IX. pontra tekintettel illetve az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testületének 2020. március 23-i közleményére, kiemelten a X. pontra tekintettel az az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

2020. április 06. hétfő, 10:00-14:00 óra között meghirdetett
Tankerületi és pedagógiai szakszolgálati együttműködésről jogorvoslati ügyekben
c. tanúsítványt nyújtó nem akkreditált pedagógus-továbbképzés a fenti időpontban ELMARAD!
A továbbképzés későbbi időpontban kerül megtartásra!

Kérjük, szíveskedjenek figyelemmel kísérni honlapunkat, a továbbképzést érintő információkat itt fogjuk közzé tenni!

További esetlegesen felmerülő kérdéseikkel kérjük, hogy kizárólag a gytk@barczi.elte.hu e-mail címen szíveskedjenek keresni bennünket.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel: a Szervezők


 

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Gyógypedagógiai Továbbképző Központja tanúsítványt nyújtó, nem akkreditált pedagógus-továbbképzést hirdet. A képzést a tankerületi központok és a pedagógiai szakszolgálatok munkatársainak ajánljuk, különösen azoknak, akik szakértői bizottsági tevékenységeket végeznek.

A pedagógiai szakszolgálati intézmények szakértői bizottsági tevékenységét érintő aktuális jogszabályváltozások miatt az ügykezelés új folyamatszabályozásához kaphatnak támpontokat a résztvevők. A szülői fellebbezés után a vitás esetek kezelése tankerületi hatáskörbe kerül, a pedagógiai szakszolgálatok egy esetben vizsgálják felül a fellebbezett ügyeket, ezt követően a döntést bírósági úton lehet megtámadni. Az eddigi gyakorlathoz képest a korábbi másodfokú szakértőként eljáró ELTE Gyakorló Országos Pedagógiai Szakszolgálat a többi pedagógiai szakszolgálat mellett, körülírt esetekben végez majd szakértést. A képzés bemutatja a Gyakorló Szakszolgálat vitás esetkezelései nyomán azokat az ígéretes gyakorlatokat, melyek támpontokat nyújtanak a tankerületek szakembereinek a szülői fellebbezési kérelmek kezeléséhez, a szakértői kérdések megfogalmazásához, a vizsgálattal és vizsgálat nélkül kezelhető fellebbezés-típusok elkülönítéséhez a szakértő intézmény típusának (járási/megyei vagy ELTE GYOPSZ) felkéréséhez.

A továbbképzés témakörei:

1. Módosult jogszabályi környezet bemutatása. A szakértői bizottsági és a tankerületi tevékenység változó feladatai a megváltozott hatósági folyamatokban
2. A leggyakoribb vitás kérdések és megközelíthetőségük
3. A diagnosztikai terminológia, a szakértői tevékenység és dokumentáció nyelvezete, célja, folyamata, tartalma.
4. Gyakorlati kérdések, esetmatricák
5. Széles körű team-munka, szakmaközi együttműködés lehetőségei, gyakorlata

Előadók: Dr. Mlinkó Renáta igazgató, Marosiné Pásztor Éva igazgatóhelyettes, Eötvös Loránd Tudományegyetem Gyakorló Országos Pedagógiai Szakszolgálat, Dr. Kiss László szakszolgálati referens, EMMI

A képzés időpontja: 2020. április 6., hétfő 10:00-14:00-ig
Helyszín: ELTE BGGYK Szondi terem, Budapest, Damjanich u. 41-43. C/5. em.

A továbbképzés regisztráció köteles. Regisztrációs díj: 2000 Ft/fő
A regisztrációs díj befizetése átutalással lehetséges az alábbi adatok szerint:

· címzett: Eötvös Loránd Tudományegyetem
· bankszámlaszám: 10032000-01426201-00000000
· Az utaláskor a közleményben feltüntetendő adatok: KN1745/09, R940535000, GYOPSZ 2, jelentkező neve

Kérjük, a közlemény pontos kitöltését, a sorrend betartását! A hibás adatok feltöltéséért nem felelünk, a regisztrációs díj összegét az ELTE-nek nem áll módjában visszautalni.

Jelentkezés és regisztrációs díj befizetésének határideje: 2020. március 30.


A jelentkezés akkor érvényes, ha a regisztrációs díj befizetésre került, és a résztvevő regisztrálta magát, erről e-mailben visszajelzést kapott.
A regisztrációs díj befizetésének tényét a Tanúsítvány kiállításával tudjuk igazolni. Számlát nem áll módunkban kiállítani.

A regisztráció során megadott adatokat a GDPR szabályozásra tekintettel kizárólag a rendezvény lebonyolításáig és az arról szóló tanúsítvány kiállításáig kezeljük. Adatainak ilyen célú kezeléséhez a regisztrációval hozzájárul. 

REGISZTRÁCIÓ