Tudományos eredmények egy humanitárius iskolafejlesztési projektben

Tudományos eredmények egy humanitárius iskolafejlesztési projektben
11/23

2022. november 23. 10:00 - 12:00

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, 1097 Budapest, Ecseri út 3. (A épület 202-es terem)

11/23

2022. november 23. 10:00 - 12:00

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, 1097 Budapest, Ecseri út 3. (A épület 202-es terem)


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a hazai kutatás, fejlesztés és innováció kiemelkedő intézményeként idén tavasszal indította el Innovációs Sajtóklub elnevezésű eseménysorozatát abból a célból, hogy a kutatócsoportjaiban elért tudományos eredményeket rendszeresen bemutassa, valamint elérhetővé tegye az érdeklődők számára. A soron következő rendezvény az evidencia alapú tudományos eredmények hasznosítási lehetőségeit járja körbe egy afrikai humanitárius iskolafejlesztési program kapcsán.

A „SUNCEP Iskolafejlesztési program és módszertani támogatás Kenyában fogyatékossággal élő diákok részére” című projekt egy 10 fős fejlesztő team és 5 kenyai általános iskola együttműködésével valósul meg, amelynek célja a befogadó, mindenki számára hatékony nevelés – oktatás megvalósítása, valamint egyidejűleg olyan módszertani műhelyek kialakítása, amelyek további intézményeket tudnak támogatni a horizontális tanulásban. Az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar közös pályázatát a Hungary Helps program keretében Magyarország Kormánya támogatta.

A találkozón a résztvevők betekintést nyerhetnek a Hungary Helps támogatásával az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar és az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány közösen megvalósított Inkluzív iskolafejlesztési programjába Migori megye, Muhuru térség különböző településein, valamint a fejlesztő csapat fogyatékossággal élő gyermekeket érintő szűrési és fejlesztési tevékenységeibe és ennek eredményeibe, valamint a helyi szereplők empowermentjét célzó aktivitásokba és a helyi közösségek szemléletformálásának lehetőségeibe.

Az eseményen köszöntőt mond Dr. Darázs Lénárd, az Eötvös Loránd Tudományegyetem általános ügyekért felelős rektorhelyettese.

A sajtóklub előadói:

Dr. habil. Papp Gabriella, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar dékánja
Dr. habil. Perlusz Andrea, a projekt szakmai vezetője, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar stratégiai és tudományos ügyek dékánhelyettese
Sitkei Zoltán, a projekt vezetője, az ADRA Adventista Szeretetszolgálat Alapítvány ügyvezető igazgatója, valamint a fejlesztő team tagjai
Edwin Wagah az Ubin-Adam Afrika Foundation elnöke
 

A rendezvényen előadóink prezentációi után egyéni interjúk készítésére is lehetőséget biztosítunk.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
Kérjük, hogy részvételi szándékukat, interjúigényeiket jelezzék a tudomany@barczi.elte.hu e-mail címen!

A rendezvényt élőben is követhetik a Kar Youtube felületén, ahol a chatbe írt kérdésekre előadóink szóban válaszolnak.

Meghívó Word formátumban

A sajtóklub az MEC_N 141307 jelű pályázat keretében, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával valósul meg.