Tanulásban akadályozottak pedagógiája a gyógypedagógia, a szociológia és a pszichológia ölelésében

Tanulásban akadályozottak pedagógiája a gyógypedagógia, a szociológia és a pszichológia ölelésében
04/02

2020. április 02. 16:00 - 18:00

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (1097 Budapest, Ecseri út 3., A/202)

04/02

2020. április 02. 16:00 - 18:00

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (1097 Budapest, Ecseri út 3., A/202)


 VÁLTOZÁS! AZ ELŐADÁS ŐSSZEL KERÜL MEGRENDEZÉSRE
A soron következő alkalommal Szabó Ákosné professor emeritus és Szekeres Ágota egyetemi docens tartanak előadást a Tanulásban akadályozottak pedagógiája a gyógypedagógia, a szociológia és a pszichológia ölelésében címmel.

Az előadás Kati és Ágota diskurzusa. A beszélgetés lelkesítői, animátorai a több évtizede a szakirányon bábáskodó Mesterházi Zsuzsa és a szintén „háttérmunkás” Papp Gabriella.

A szereplők arról a szakmai gazdagodásról beszélgetnek, többnyire derűsen és optimista jövőképpel, amelynek során az enyhén értelmi fogyatékosnak minősített népesség köre a tágabban értelmezett gyógypedagógia eszményét követve kibővült. A gyógypedagógiát, szociológiát és pszichológiát tanult és művelő munkatársak, valamint a praxisban dolgozó szakemberek együttműködésében a Tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirány egyre árnyaltabb kontextusban definiálta a tanulásban akadályozottság fogalmát és a tanulásban akadályozott népesség körét. A diskurzus a képzési tartalmak megújulásának egy-egy tudományterületi aspektusát vázolja fel a koragyermekkortól a felnőttkor teljes spektrumát átívelve. Számba veszi a méltányos oktatási környezet alakulásának folyamatát és esélyeit: a népesség óvodai-, iskolai- és munkapiaci integrációjának helyzetét, a magánéleti boldogulásukról és boldogságukról történő gondolkodás metamorfózisát.

A „gyógyteázás” személyes találkozási lehetőséget kínál mindazon kollégák számára, akik nagyon régen, régen vagy a közelmúltban együtt dolgoztak velük, vagy tervezik az együttműködést! 

 

A Bárczi Gyógytea hetedik évadjának hatodik előadása mindenki számára nyitott, a szervezők feliratozást biztosítanak. 

Közlemény a koronavírus okozta megbetegedések megelőzése érdekében