SHST - Szolgáltatások

SHST - Szolgáltatások

A hallgatók egyetemi részvételét egyéni tanácsadás segíti, emellett önkéntes segítői szolgáltatásokat és fizetett személyi segítő szolgáltatást vehetnek igénybe. A felsoroltakhoz hasonló szolgáltatások a karon kívül, egyetemi szinten a Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Irodán (SHÜTI) is elérhetők. Az igénybe vehető széleskörű szolgáltatásokról az ELTE SHÜTI oldalán tájékozódhat.

ESZKÖZKÖLCSÖNZÉS

Karunkon lehetőség van diktafon, adó-vevő készülék, hangerősítő, videonagyító, fehér bot kölcsönzésére. A Gyógypedagógiai Kar Könyvtárának és Gyógypedagógia- Történeti Gyűjteményének akadálymentes használatát egy könyvtáros segíti, aki a könyvtárban elérhető támogató segédeszközök (olvasótelevízió, szkenner, Braille nyomtató) használatában is támogatást tud nyújtani. A látássérült hallgatók elektronikus tananyagainak koordinálása, szkennelése, átalakítása céljából egy hallgatói segítő is rendelkezésre áll a könyvtár esélyegyenlőségi szobájában.

A fogyatékossággal élő hallgatók számára a Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda  biztosítja a többi szolgáltatást.