“Olyan dolgokra is képesek vagyunk, amire nem is gondoltunk.”

2018.05.09.
“Olyan dolgokra is képesek vagyunk, amire nem is gondoltunk.”
Május 5-én ünnepeljük az Önálló Életvitel Napját. Ebből az alkalomból az ÉFOÉSZ (Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége) Önérvényesítő Konferenciát szervezett, melynek helyszíne a Bárczi volt. 

Az eseményt Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke nyitotta meg, majd Sallai Ilona, Bercse László, Kalányos György, Iván Zoltán és Lózsi József önévényesítők beszéltek a könnyen érthető kommunikáció fontosságáról és a támogatott lakhatásban rejlő lehetőségekről. 

Futár András kollégánk az inklúzív felsőoktatás jelentőségét emelte ki. Előadásában elmondta, hogy érintettként befogadásra lelt a Bárczin. Nap, mint nap fontos feladatokat kap, így folyamatosan motivált a szakmai és személyes fejlődésre. Meghívott kollégái szerint András jelenléte hozzájárul az oktatási módszerek fejlődéséhez, hitelességéhez, valamint a hallgatók szemléletének alakításához. Ezt követően workshopokon dolgozták fel az előadók és a résztvevők az önrendelkezés kérdéseit. A közös munkában részt vett a karról Cserti-Szauer Csilla, Futár András, Katona Vanda, Prónay Beáta és Sándor Anikó.

A rendezvény könnyen érthető összefoglalóját ITT találják.