Nyelvtanulás Máltán Erasmus+-szal - ATIVIK

2024.05.29.
Nyelvtanulás Máltán Erasmus+-szal - ATIVIK

Berényi Diána, Földi Fanni, Macher Mónika és Virányi Anita (ATIVIK) angol nyelvi képzésen vett részt Máltán. Beszámoló a kiutazásról.

Örömmel számolunk be arról, hogy négyen az ATIVIK oktatói közül – Macher Mónika, Virányi Anita, Földi Fanni és Berényi Diana – egy hetet tölthettünk el Erasmus+ nem oktatási célú mobilitás keretében május 13-17 között Máltán, az Easy School of Languages nyelviskolában. Az utazás célja az volt, hogy angol nyelvtudásunkat fejlesszük, és tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy a kurzus nagymértékben hozzájárult ennek eléréséhez.

A tanfolyam heti 20 órás intenzitással zajlott, ami tökéletes egyensúlyt teremtett a tanulás és a pihenés között. Az órák alatt számos új kifejezést, nyelvtani szabályt sajátítottunk el, és lehetőségünk nyílt arra is, hogy gyakorlati helyzetekben használjuk az angol nyelvet. Az interaktív és dinamikus órák nemcsak hasznosak, hanem rendkívül élvezetesek is voltak. A nyelviskolában szerzett tapasztalatok különösen hasznosak voltak a mindennapi kommunikációink során. Az órák és az angol nyelv mindennapos használata révén mindenki jelentős fejlődést ért el, és magabiztosabban kommunikálunk angolul.

Az egyhetes tanfolyam másik nagy előnye az volt, hogy lehetőséget biztosított nemzetközi kapcsolatok építésére. Az Easy School of Languages diákjai a világ minden tájáról érkeztek, így különböző kultúrákat ismerhettünk meg és új barátságokat köthettünk. Ezek a nemzetközi kapcsolatok nemcsak személyes szinten voltak értékesek, hanem munkánk szempontjából is előnyösek lehetnek a jövőben. Az iskola mellett Málta gazdag történelmi és kulturális látnivalói is hozzájárultak ahhoz, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodjunk. Kevéske szabadidőnkben igyekeztünk felfedezni Valletta lenyűgöző városát, Sliema és a Three Cities utcáit is.

Összességében elmondhatjuk, hogy ez az egy hét Máltán az angol nyelvtudásunk fejlesztése szempontjából rendkívül hasznos volt, és új perspektívákat nyitott meg számunkra a nemzetközi kapcsolatok és kulturális tapasztalatok terén is. Bízunk benne, hogy a jövőben is lehetőségünk lesz hasonló élményekkel gazdagodni és tovább mélyíteni nyelvtudásunkat.

Köszönjük az Erasmus+ nem oktatási célú személyzeti mobilitás támogatását és a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen az izgalmas és hasznos nyelvi utazáson!

További információ a nem oktatási célú oktatói mobilitási lehetőségekről elérhető erre a linkre kattintva.