Megjelent kollégáink tanulmánya a Disability & Society folyóiratban

2024.03.20.
Megjelent kollégáink tanulmánya a Disability & Society folyóiratban
A C19 Kutatócsoport, melyben Karunkat Kondor Zsuzsa PhD, Bányai Borbála PhD (Fogyatékosság és Társadalmi Részvétel Intézet) és Csabai Lucia PhD (Atipikus Viselkedés és Kogníció Gyógypedagógiai Intézet) képviselik, azzal a céllal jött létre, hogy a pandémia idején kialakult, fogyatékos személyeket segítő innovatív megoldásokat mutassa be.

A kutatási eredményekről a C19 Kutatócsoportnak frissen jelent meg publikációja a Disability and Society folyóiratban „The functioning of European social protection systems in fulfilling the needs of persons with disabilities during COVID-19 – a semi-systematic review” címen. A tanulmány azt vizsgálja, hogy az európai szociális jóléti rendszerek hogyan tudták támogatni a fogyatékos személyeket és családtagjaikat a COVID-19 járvány alatt Európában.

A publikáció az alábbi linken érhető el: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/09687599.2024.2323452

A publikáció a „Társadalmi innovációk a fogyatékos személyeket támogató formális és informális szektorok ökoszisztémájában a COVID-19 járvány idején” című pályázat keretében, a MTA Post-COVID pályázat 2021 támogatásával jött létre.

A Kutatócsoport tagjai:

Kutatásvezető: Dr. Tausz Katalin professor emeritus (ELTE TÁTK Szociálpolitika Tanszék)

Bányai Borbála PhD, ELTE BGGYK

Csabai Lucia PhD, ELTE BGGYK, TASZ fogyatékosügyi szakértő

Kondor Zsuzsa PhD, ELTE BGGYK

Menich Nóra PhD, Társadalomtudományi Kutatóközpont