Már elérhető a Ride Robotics projekt honlapja

2021.04.27.
Már elérhető a Ride Robotics projekt honlapja
"Robots are among us - Robotics for the Inclusive Development of Atypical and Typical Children" (RIDE projekt) címen indult 2019-ben az az Erasmus+ projekt, melynek célja pedagógiai módszertani csomag kidolgozása pedagógusok számára, innovatív oktatási eszközök felhasználásával (ARTEC robotok).

A RideRobotics projekt honlapján már elérhető Az Öt kenyér című román népmese és A Pál utcai fiúk történetrészleteket feldolgozó moduláris tananyacsomag és módszertani segédanyag. A több nyelvű anyag többek között magyar nyelven is elkészül és a "Robots are among us - Robotics for the Inclusive Development of Atypical and Typical Children" (RIDE projekt) címen indult Erasmus+ projekt az Erasmus+ Vegyes intézményi összetételű köznevelési stratégiai partnerségek program (KA201-357B8DE9) keretén belül valósul meg.

A tananyagkidolgozásban és a módszertani anyagok elkészítésében az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar kutatói is részt vesznek, külön figyelmet fordítva a sajátos nevelési igényű diákok támogatására és az inkluzív oktatási környezet biztosítására. A projekt során 10 szövegrész feldolgozásához készülnek módszertani segédanyagok, melyekből az első kettő már elérhető a projekt honlapján és hamarosan további történetek is elérhetőek lesznek.