Kínai egyetemi delegáció látogatása a Bárczin

2024.06.04.
Kínai egyetemi delegáció látogatása a Bárczin
Június 3-án szakmai látogatáson fogadtuk a kínai Nanjing Normal University of Special Education hatfős delegációját, Chen Kejun alelnök vezetésével.

A szakmai csoport látogatásának elsődleges célja a kar oktatási rendszerének, módszereinek és tapasztalatainak megismerése, a Nanjing Normal University bemutatása és a két intézmény közötti együttműködési lehetőségek áttekintése volt.

A találkozó során dr. Márkus Eszter dékánhelyettes átfogóan bemutatta a kar történetét, az itt folyó oktatási és kutatási tevékenységet, valamint külön felhívta a figyelmet a kar 2025. szeptemberétől induló angol nyelvű BA képzésére.  A kínai egyetem képviselői szintén átfogó tájékoztatást adtak az 1984-ben alapított egyetem történetéről, oktatási rendszeréről, kiemelve, hogy ez az első, kifejezetten a gyógypedagógiára szakosodott felsőoktatási intézmény Kínában. Az egyetemen végzett hallgatók nagyrésze az országban működő 2300 gyógypedagógiai iskolában helyezkedik el.

 

A szakmai megbeszélés során lehetséges kétoldalú együttműködési területként felmerült a hallgatói és oktatói mobilitás, a közös kutatási tevékenység, valamint diploma utáni továbbképzések megvalósítása. A találkozó után a delegáció megtekintette a kar épületét, vizsgálati helyiségeit és a kari könyvtárt is.