Kari részvétel a II. Művészetpedagógiai Konferencián

2018.07.11.
Kari részvétel a II. Művészetpedagógiai Konferencián
Az MTA-ELTE Vizuális Kultúra Szakmódszertani Kutatócsoport 2018. május 24–26. között a négy művészeti ág (dráma, tánc, vizuális művészetek és zene), valamint a gyermek- és ifjúsági kultúra oktatói, kutatói és tanárképző szakemberei számára szervezett az MTA kutatási programjához kapcsolódó, bírálati rendszerű tudományos konferenciát és angol nyelvű workshop-sorozatot.

A konferencia előzetes célja a művészetpedagógia területén születő innovációk és kutatási eredmények bemutatása, a művészeti ágak szakemberei közötti kapcsolatok erősítése és új kutatási, fejlesztési programok szerveződésének elősegítése volt. A konferencia Tudományos Programbizottságának tagja volt Novák Géza Máté PhD, egyetemi docens, intézetigazgató (ELTE BGGyK Általános Gyógypedagógiai Intézet). A kar oktató-kutató kollégái közül Bödös Eszter (ATIVIK), Horváth Zsuzsanna (ÁLTGYPI), Dr. Kiss Virág (ÁLTGYPI), Szűcs Antal Mór (GYMRI), Varga Ágnes (ÁLTGYPI), Sándor Katalin (ÁLTGYPI), Tamás Katalin (ÁLTGYPI) számos szekcióban előadtak.

Az immár hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő konferencia következő házigazdája a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar lesz.