Jelentkezz az integrált szülő-csecsemő konzultáció szakirányú továbbképzésre!

2021.05.21.
Jelentkezz az integrált szülő-csecsemő konzultáció szakirányú továbbképzésre!
A 2021/2022-es tanév őszi félévében újra elindítjuk az integrált szülő-csecsemő konzultáció szakirányú továbbképzési szakot. Várjuk gyógypedagógusok, pszichológusok, orvosok, védőnők, szociális munkások és jogi szakemberek jelentkezését!

A képzés célja elsősorban a pedagógiai, szociális és egészségügyi területeken dolgozó szakemberek speciális képzése a szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció alkalmazására. A képzés egységes, „konzulensi” tevékenységre készít fel, azonban az előzetes (l. szakpszichológusi, pszichoterapeutai) szakképzettség meghatározza az alkalmazható kompetenciák „szintjét”.

A szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció egy komplex, tudományosan megalapozott prevenciós-intervenciós módszer a kora gyermekkori érzelem- és viselkedésszabályozási (regulációs) zavarok és kapcsolati nehézségek kezelésére, enyhítésére. Széles körben, a gyermekellátás minden területén sikeresen alkalmazható. A program elvégzésével a hallgatók rendelkeznek a csecsemő- és kisgyermekkorra vonatkozó komplex egészségügyi, pszichológiai, pedagógiai, valamint aktuális családszociológiai kérdések ismeretével, valamint képesek lesznek a kora gyermekkori regulációs és kapcsolati problémák időbeni felismerésére, intervenciók speciális alkalmazására, dokumentáció készítésére, az esetek team munka során való megoldására.

A képzés jelentkezési határideje: 2021. június 15.

További részletek a https://barczi.elte.hu/iszcsk oldalon találhatóak, illetve a képzéssel kapcsolatos információkért fordulj bizalommal kollégáinkhoz a tovabbkepzo@barczi.elte.hu e-mail címen!

Képzésünket ajánljuk

Azoknak a kezdő vagy gyakorlott szakembereknek, akik munkájuk kapcsán kisgyermekes családokkal, szülő-csecsemő/kisgyermek párokkal dolgoznak bármilyen szakterületen, és munkájukat szeretnék gazdagítani a szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció szemléletével, vagy a módszer gyakorlati alkalmazásával.


Jelentkezés feltétele

Legalább alapképzésben szerzett (BA) oklevél a következő képzési területeken: bölcsészettudomány, társadalomtudomány, pedagógusképzés, orvos- és egészségtudomány, jogi és igazgatási tudományok.


Képzés időtartama

4 félév, esti rendszerben (félévente 4 képzési hétvége: péntek-szombat).