Gesztusnyelv tréning 10 órában

2024.03.21.
Gesztusnyelv tréning 10 órában

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Gyógypedagógiai Továbbképző Központja tanúsítványt nyújtó, nem akkreditált 10 órás intenzív tréninget hirdet. A tréninget ajánljuk mindazoknak, akik részt vesznek komplex kommunikációs igényű gyermekek és felnőttek támogatásában. A tréning alapítója, kidolgozója Dr. Erdélyi Andrea professzor asszony.  

Az intenzív tréning az augmentatív és alternatív kommunikáció (AAK) színes eszköztárából a gesztusjelek és gesztusnyelv alkalmazását járja körül. A tréninget olyan szakemberek számára dolgoztuk ki, akik részt vesznek komplex kommunikációs igényű (nem vagy alig beszélő, a kommunikáció kezdeti szakaszaiban tartó) gyermekek és felnőttek támogatásában.

A tréning résztvevői gyakorlati szakemberek vezetésével megismerkedhetnek az AAK alapjaival, ebben a gesztusok és gesztusnyelv (ek) helyével. A Nézd a kezem gesztusnyelvi rendszer mentén megismerkednek felépítésével, az egyenre szabott gesztusszótárak kialakításával, az ehhez szükséges felmérésekkel és a bevezetés, tanítás stratégiáival. A tréning gyakorlati jellegű, így interaktív előadást követően, esetelemzések és helyzetgyakorlatok segítik a gesztusjelek bevezetésének, használatának tanulását.

A továbbképzés célja: A résztvevők megismerjék a gesztusok és gesztusnyelv helyét és illeszkedését az AAK-támogatások módszereiben, a gesztusok és a gesztusnyelv alkalmazási lehetőségeit a mindennapi kommunikáció során továbbá a gesztusok és a gesztusnyelv tanításához szükséges felmérési és alkalmazási módszereket, stratégiákat

Előadók: Dr. Erdélyi Andrea, Tóth Mónika, Fekete-Szabó Viola és Fodor-Adorjáni Edit

A tréning óraszáma: 10 óra (2x5 óra)

A tréning időpontja:

2024. május 24. péntek online 13:00-17:00

2024. június 01. szombat személyes jelenléttel 10:00-14:00

Helyszín:

2024. május 24. péntek: Online MS TEAMS felületen

2024. június 01. szombat: ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, 1097 Budapest, Ecseri út 3. B/306

Képzési tematika

Jelentkezési határidő:  lezárva, a képzés elérte a max. keretlétszámot

Tanúsítvány kiadásának feltétele:

  • a tréning összóraszámának (10 óra) 90%-án történő aktív részvétel
  • zárófeladat készítése (a minősítés megfelelt 60%-os és e feletti teljesítmény esetén illetve nem felelt meg 60%-os teljesítmény alatt).

A tréning regisztráció köteles.

Regisztrációs díj és egyben a tanfolyam ára: 10 000 Ft/fő

A képzés max. keretlétszáma 35 fő, amit a jelentkezések sorrendjében fogunk betölteni.

Jelentkezni a keretlétszám eléréséig (35 fő) a kitöltött, aláírt jelentkezési lap  gytk@barczi.elte.hu e-mail címre történő megküldésével lehet

A jelentkezés elfogadásról, illetve a képzési díj befizetésének módjáról a szervezők folyamatosan, a jelentkezések beérkezését követően válasz-emailben értesítést küldenek.

A jelentkezés akkor érvényes, ha a képzési díj befizetésre került, és a jelentkező az erről szóló igazolást a megadott e-mail címre megküldte és erről e-mailben visszajelzést kapott. 

 

A felnőttképzésre való jelentkezés elküldésével a jelentkező tudomásul veszi az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Általános szerződési feltételek