Fogyatékosság-barát Munkahely-Díj 2018

2018.12.20.
Fogyatékosság-barát Munkahely-Díj 2018
December 3-án, a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napja alkalmából rendezett díjátadón, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Salva Vita Alapítvány és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület képviselőitől vehette át az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar a Fogyatékosság-barát Munkahely díj ezüst fokozatát.

A már harmadik alkalommal odaítélt díjat a Kar pályázat keretében nyerte el. A pályázatban be kellett mutatni az elmúlt két év alatt már megvalósított, valamint a következő két évre tervezett fejlesztéseket. Az előző pályázati ciklusban a Kar vállalta, hogy növeli a fogyatékos/megváltozott munkaképességű oktató kollégáinak a számát, biztosítja ehhez az adaptált munkakörnyezetet, valamint gondot fordít tanulásuk, szakmai előmenetelük tudatos tervezésére és támogatására. A továbbiakban külön hangsúlyt kíván helyezni a toborzás folyamatában hozzáférhető dokumentumok akadálymentes megjelenítésére, a megváltozott munkaképességű munkavállalók létszámának növelésére, továbbá a karon zajló participatív és emancipatív kutatások arányának növelésére.

December 3-án, a Nemzeti Színházban rendezett nagyszabású gálaest keretében az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar tanársegéde, Loványi Eszter Példakép-díjban részesült. Az idén első alkalommal kiosztott díjat olyan munkavállalóknak ítélték oda, akik példamutató hozzáállásukkal és kiemelkedő teljesítményükkel elnyerték munkatársaik, vezetőik, valamint a díj alapítóinak elismerését.

A Fogyatékosság-barát Munkahely díjat 2010 óta minden évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Salva Vita Alapítvány és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület adományozza azoknak a munkáltatóknak, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek foglalkoztatásának lehetőségeit. A díjra minden évben pályázattal lehet jelentkezni  a for-profit, non-profit és állami/önkormányzati szektorból egyaránt. A díjat elnyerő szervezetek 2 évre szerzik meg a minősítést, amely 2 évente, újabb pályázattal megújítható. 2018-ban 31 cég/intézmény/szervezet vehette át a Fogyatékosság-barát Munkahely Elismerés bronz, ezüst vagy arany fokozatát.

Borítófotó: Szöllősi Mátyás