Felhívás az őszi kari TDK konferencián való részvételre

Berencsi Andrea, Horváth Zsuzsanna | 2020.09.24.
Felhívás az őszi kari TDK konferencián való részvételre
Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, Kari Tudományos Diákköri Tanácsa 2020. november 25-én 15:00 órától rendezi meg a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára kvalifikáló, online őszi házi konferenciáját. A kari tudományos diákköri konferencián, majd sikeres szereplés esetén a 35. OTDK-n azok a pályamunkák és szerzőik (amennyiben a pályamunka többszerzős, úgy valamennyi szerző) vehetnek részt, amelyek és akik megfelelnek a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia központi felhívásában foglalt feltételeknek.
 
A kari nevezéshez szükséges adatlapot  2020. október 12., hétfő 12:00-i határidővel,

míg a TDK pályamunkákat 2020. november 2., hétfő 12:00-i határidővel várjuk elektronikus formában az alábbi címekre:

berencsi.andrea@barczi.elte.hu 
horvath.zsuzsanna@barczi.elte.hu 

Ezen felül egy példányt nyomtatott formában dr. Berencsi Andrea részére (A/39 vagy A/41-es szoba) egyező határidővel kérünk benyújtani.

 

A 35. OTDK részvételi felhívása az alábbi linken érhető el:

http://otdk.hu/hu/kozponti-felhivas

Felhívjuk a hallgatók és témavezetőik figyelmét arra, hogy a 35. OTDK szekció kiírásai alapján a még meg nem védett szakdolgozatok benyújthatók TDK pályamunkaként a szekciófelhívásoknak megfelelő módon.

Tájékoztatunk továbbá minden érdeklődőt, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel a 35. OTDK is online kerül megrendezésre. Az online rendezés híre elérhető az OTDT honlapján és az OTDK Facebook oldalán is.

Az OTDK-t érintő további részletek és információk a kari TDK Teams felületén lesznek elérhetőek.

A pályamunkák formai és tartalmi követelményei, valamint az értékelés szempontjai az OTDK honlapon és a szekció felhívásokban elérhetők:

http://otdk.hu/hu/palyamunkak-kovetelmenyei

http://otdk.hu/hu/szekcio-felhivasok

Az egyes szekciók követelményei eltérőek lehetnek. Érdemes már az intézményi TDK-ra beadott dolgozatot a megpályázni kívánt szekció kiírása alapján elkészíteni. A pályamunkák formai követelményeiről a hallgatók a szekciók felhívásainak mellékleteiben tudnak tájékozódni. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy néhány szekció esetén kvótarendszer került bevezetésre, mely alapján az ELTE nem minden esetben jogosult a pályamunka indítására. 

A beérkezett pályaműveket független szakmai testület bírálja. A jelölteknek a házi konferencián 15 perces, bemutatóval kísért előadásban, zsűri bizottság előtt kell az OTDK nevezés jogát megszerezni. 

Bővebb információ az Országos Tudományos Diákköri Tanács oldalán (www.otdt.hu), a fent megadott e-mail címeken szerezhető, a TDK munka iránt érdeklődőket várjuk a kari Tudományos Diákkör Teams felületén is. A Teams felülethez a résztvevőket e-mailes jelentkezés (Berencsi Andrea/Horváth Zsuzsanna felé) után tudjuk hozzáadni.
 

Letölthető dokumentumok:

Adatlap kari TDK nevezéshez (docx)

Felhívás az őszi kari TDK konferencián való részvételre (docx) (pdf)

Hallgatói és oktatói tájékoztató – Tudományos Diákkör. Út a 35. OTDK-ra (docx) (pdf)