ELTE Long: Sajátos emberi variációk – Beszélgetés az autizmusról és segítségről Dr. Győri Miklóssal

2022.05.06.
ELTE Long: Sajátos emberi variációk – Beszélgetés az autizmusról és segítségről Dr. Győri Miklóssal
Az ELTE Podcast vendége Dr. Győri Miklós habilitált egyetemi docens, az ELTE BGGYK Gyógypedagógiai Pszichológiai Intézet oktatója és az MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport vezetője.

2021 őszén indult el az ELTE podcast-sorozata. A csatorna kéthetenkénti adásai az ELTE-n folyó kutatásokból adnak ízelítőt a tudományok kedvelőinek, leendő és jelenlegi hallgatóinknak pedig praktikus tanácsokkal szolgálnak az egyetemi élettel kapcsolatban. Minden hónap első péntekén jelentkezik az ELTE Long: az ötvenperces adásban az ELTE kutatói hoznak közelebb egy-egy tudományos témát. A meghívott vendégek aktuális és népszerű felfedezésekről, kutatásokról beszélnek, és arról az útról, amely az innovációhoz vezetett. A podcast az Első Pesti Egyetemi Rádió FM97.0 szakmai támogatásával készül.

A ELTE Long mostani epizódja abból a célból készült, hogy jobban megértse a hallgató az autizmust és többet megtudjon arról a speciális szoftverről, amely nagy mértékben tudja segíteni az autizmussal élőket és családtagjaikat.