NEPTUN Befizetés módjai (érvényes 2013. márc. 8-tól)

Az eddigieknek megfelelően minden egyes befizetéshez kiállításra kerül számla. A számla kiállításának módja és ideje ugyanakkor meghatározza a befizetés módját is, az alábbiak szerint:

1.    abban az esetben, ha Ön számlakérő nyilatkozat útján nem igényelt papír alapú számlát, és még nem járt le a befizetési határidő, a befizetéseket kizárólag gyűjtőszámlán keresztül tudja teljesíteni.

2.    abban az esetben, ha Ön számlakérő nyilatkozat útján papír alapú számlát igényelt, a befizetéseket kizárólag az ELTE főszámlájára tudja teljesíteni.

3.    abban az esetben, ha Ön számlakérő nyilatkozat útján nem igényelt papír alapú számlát, de a befizetési határidő már lejárt, és így a Neptun automatikusan legenerálta a kiíráshoz tartozó elektronikus számlát, választása szerint a gyűjtőszámlán keresztül vagy az ELTE főszámlájára történő utalással teljesítheti fizetési kötelezettségét. A gyűjtőszámlás kiegyenlítés előnye, hogy a befizetések szempontjából forgalmas időszakban jóval gyorsabb, mint a főszámlán keresztül történő teljesítés!

Tájékoztatjuk Önt, hogy az ettől eltérő befizetéseket az egyetem nem fogadja, így azok nem minősülnek teljesítettnek, hanem visszautálásra kerülnek a küldő bankszámlaszámára.

Kérjük, az esetleges bonyodalmak elkerülése érdekében feltétlenül olvassa el a befizetésekkel kapcsolatos, alábbi linken található részletes tájékoztatást: <https://qter.elte.hu/Statikus.aspx/GyIK-Penzugy#1.0%20BEFIZET%C3%89S>

Üdvözlettel:
ELTE Rektori Hivatal Oktatási Igazgatóság