Hallgatói szolgáltatások

Hallgatói szolgáltatások

A Hallgatói Önkormányzatnak a hallgatói érdekképviselet és érdekvédelem a fő feladata. Mindezt valamennyi hallgatókat érintő kérdésben minden illetékes kari, egyetemi és országos testületben ellátja. A HÖK képviselője tanulmányai mellett a tisztségéhez tartozó feladatokat ellátja, részt vesz a tisztségéhez tartozó bizottsági üléseken. Mindamellett, hogy az Önkormányzat segíti a hallgatók Egyetemmel és Karral kapcsolatos ügyeit, szolgáltatásokat nyújt, részt vesz a szociális, a kulturális és a sport, illetve más szabadidős tevékenységek szervezésében, információt szolgáltat, megszervezi a hallgatói képviselők választását, és nem utolsósorban közreműködik a hallgatók tanulmányi-, szociális-, tudományos-, sport ösztöndíj és más támogatási ügyeinek intézésében.  A HÖK működését meghatározó dokumentum az Alapszabály, mely a HÖK honlapjáról elérhető.

AZ ELTE BGGYK HÖK FELÉPÍTÉSE

Tisztségviselők

Elnök – Sztrecsko Boglárka
elnok@barczihok.elte.hu

Gazdasági alelnök – Jelenleg betöltetlen (ősszel pályázható)
gazdasag@barczihok.elte.hu

Szociális alelnök – Földi Alexandra
szocialis@barczihok.elte.hu

Tanulmányi alelnök – Schindler Petra
tanulmanyi@barczihok.elte.hu

Kommunikációs referens – Horváth Eszter
kommunikacio@barczihok.elte.hu

Sport- és rendezvényszervező referens – Herpai Júlia
rendezveny@barczihok.elte.hu

Kollégiumi referens – Menyhárt Barbara
kollegium@barczihok.elte.hu

Külügyi referens – Gál Flóra
kulugy@barczihok.elte.hu

Esélyegyenlőségi referens – Kiss Brigitta
eselyegyenloseg@barczihok.elte.hu

Ellenőrző Bizottság – Csinyi Zsófia (elnök), Rácz Renáta Erika, Molnár Erzsébet (tagok)
eb@barczihok.elte.hu

Egyéb tisztségviselők:

Senior koordinátor – Margitai Anna
seniorkoordinator@barczihok.elte.hu

Bárczium főszerkesztője – Pogácsás Nóra
foszerkeszto@barczihok.elte.hu

Sportügyekért felelős megbízott – Wiesner Fanni
sport@barczihok.elte.hu

Tudományos ügyekért felelős megbízott – Vajda Kitti
tudomanyos@barczihok.elte.hu

Küldöttgyűlés

A Küldöttgyűlés a Hallgatói Önkormányzat legfőbb döntéshozó szerve, amelynek feladata és hatáskörébe tartozik például a tisztségviselők visszahívása, tisztségviselők beszámoltatása, költségvetési terv és beszámoló elfogadása, valamint döntési, véleményezési, egyetértési, javaslattevő, ellenőrzési és delegálási joggal rendelkezik.

Választások

Minden hallgató, mint felelős egyetemi polgár, választásra jogosult. Választó és választható joggal rendelkezik, amely azt jelenti, hogy a Hallgatói Önkormányzat részeként a választásokon indulhat, illetve szavazatával megválaszthatja, hogy ki képviselje hallgatói érdekeit. Az egységes Hallgatói Önkormányzati választások tavasszal történnek elektronikus formában, erről értesítést kapnak a hallgatók a Neptun tanulmányi rendszerben.

EGYÉB FONTOS TUDNIVALÓK

Hallgatói Iroda (A/61)
Nyitva tartás: hétköznap 8.00 – 12.00

Bármilyen kérdéssel, észrevétellel fordulhatnak hozzánk a hallgatók, illetve tudnak nálunk nyomtatni, laminálni és spirálozni is. A hivatalos kérelmekből mindig tart az iroda néhány példányt, ezeket a hallgatók ingyen kérhetik, illetve adott időszakban az iroda előtt kihelyezve is megtalálhatóak. Fénymásolás az irodával szembeni gépen, a folyosón lehetséges.

Az iroda nyitvatartási idejében diákigazolvány/ideiglenes diákigazolvány ellenében elkérhető a konyhakulcs, ahol hűtő és mikró működik.

Hallgatózó (A/7):

A Hallgatózó a béke szigete a Bárczisoknak. Vannak itt számítógépek, amelyek bárki számára elérhetőek, valamint kényelmes fotelek és babzsákok a szusszanni vágyóknak.
A HÖK iroda előtti folyosón is találhatóak számítógépek, amelyek mindenki számára elérhetőek.

ELÉRHETŐSÉG:

HÖK iroda (A/61), 1097, Budapest, Ecseri út 3.
www.barczihok.elte.hu
Tel: +36 1 358 5581