Hallgatói sikerek a PwC Magyarország "Másokról szól" pályázatán

Hallgatói sikerek a PwC Magyarország
Ez most nem rólad szól! De nélküled nem megy… Ezzel a szlogennel indította útjára a PwC Magyarország - immár hatodik alkalommal -, "Másokról szól" társadalmi felelősségvállalási pályázatát, melyen Karunk hallgatói csapatát is díjazta a zsűri.

A gyógypedagógia mesterképzésben, a Társadalompolitika tárgy keretében a hallgatók 3-5 fős csoportokat alkotva társadalmi célú projekteket terveznek és feladatuk a projekt megvalósítása is. Az őszi szemeszterben a PwC Magyarország „Másokról szól” c. pályázati programjára figyelemmel a vállalkozó hallgatók és a tárgy oktatója, Horváth Péter először tettek kísérletet arra, hogy a társadalmi nyilvánosság elé lépjenek a hallgatói ötletekkel.

A 157 országban jelenlévő, Magyarországon 674 munkatársat foglalkoztató, a világ élvonalába tartozó könyvvizsgáló és gazdasági tanácsadó vállalat a társadalmi felelősségvállalás keretében 2012 óta támogatja nappali tagozatos hallgatók projektjeinek a megvalósítását. Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karról két hallgatói csoport nyújtott be projekt-javaslatot. Bencsik Orsolya, Fekete Krisztina, Tőrös Éva, Jankovszki Anna, Horhi Anett „Egyedül nem megy” c. programját a 4 tagú zsűri érdemesnek tartotta arra, hogy bejuthassanak a második fordulóba is. A nyilvánosság előtti megmérettetés alapján, a csoport elnyerte a PWC zsűrijének közel 200.000.- Ft-os támogatását.

A projekt fókuszában a környezettudatosságra való nevelés fontosságának hangsúlyozása áll. Mindezt egy olyan általános iskolában tervezik megvalósítani, ahol tanulásban akadályozott tanulók, valamint autizmus spektrumban érintett gyermekek tanulnak. A XVIII. kerületben található intézmény, ismert nevén a SOFI (Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény) öko életmód tanúsítvánnyal rendelkezik, és ezzel a projekttel is ezt az arculatát szeretnék erősíteni. Célcsoportjuk az intézmény alsó tagozatos tanulói, hogy minél korábbi életkorban elkezdődjön a környezet védelmének tudatosítása. Céljuk, hogy a gyermekek tisztában legyenek a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatos életmód jelentőségével, azzal, hogyan óvhatják meg környezetüket. Ennek érdekében egy szelektív hulladékgyűjtő cég (Recobin, a környezetbarát szelektív hulladékgyűjtő) bevonásával terveztek egy projekthetet, mely a fent említett témát több oldalról, részletesen járja körül.

További információ az alábbi linken szerezhető: http://www.pwc.com/hu/hu/masokrol-szol/masokrol-szol-16-17.html

Gratulálunk a nyerteseknek!